Koronavirus

Koronavirus

5
(1)

Koronavirus

Téma koronavirusu aktuálně válcuje všechna sociální média a zpravodajství. Co to vůbec koronavirus je a měli bychom se ho obávat? Jaké jsou příznaky a co způsobuje? To vše se dozvíte v dnešním článku.

Koronavirus

Tento virus se objevil koncem prosince v Číně a začal se rychle šířit. Jedná se o název pro čtyři viry, které mohou způsobit lehké, ale i závažné onemocnění. Mohou vyvolat lehká onemocnění jako je chřipka, ale také mohou mít smrtelné účinky. Jedná se o zcela nový druh virusu, se kterým si naše tělo neumí poradit. Koronavirus je infekční a člověk může vir přenášet až dva týdny bez známky onemocnění, a tak nakazit další lidi v okolí. Šíří se vzduchem, kašláním či kýcháním.

Je třeba se obávat?

V ohrožení jsou zejména lidé s nízkou imunitou, kteří mohou snadno koronavirusu podlehnout. Avšak v České republice zatím nebyl prokázaný výskyt této nemoci. Obávat by se měli zejména ti, kteří mají slabou imunitu, senioři a lidé, kteří cestují. 

Jak se chránit

Určitě vás zajímá, jak se můžete před tímto virem ochránit. 

Prvním a nejdůležitějším pravidlem je vyhýbání se lidem s tímto onemocněním. Nezapomínat na dodržování hygienických pravidel jako je pravidelné mytí rukou. Můžete používat desinfekci, pokud se budete pohybovat na veřejných místech či tam, kde je možné nakažení. 

Roušky jsou spíše pro ty, kteří už nemocní jsou a zabrání šíření nemoci dále. Jako prevence proti onemocnění tolik účinné nejsou.

Lze se vyléčit?

Na toto onemocnění není žádná specifická léčba. Lidé by se měli léčit podpůrně, aby jejich tělo bylo silnější a dokázalo s virem bojovat. 

Zásilky z Číny

Mnoho lidí trápí, zda se nemohou nakazit přes zásilky z Číny či jiných zemích s prokazatelným výskytem koronaviru. Není se čeho obávat. Tento virus se přenáší z člověka na člověka, proto zásilka a dovoz věcí z těchto zemí nejsou hrozbou.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*