Na co se zaměřit při výběru kolotoče nad postýlku?

Na co se zaměřit při výběru kolotoče nad postýlku?

0
(0)

Na co se zaměřit při výběru kolotoče nad postýlku?

Hrací kolotoč je zpravidla jednou z prvních hraček, s nimiž se novorozené miminko seznamuje. Jedná se o velmi šikovnou pomůcku, která dokáže maličké zabavit, a navíc podporuje jejich správný vývoj. Ty nejmenší miminka kolotoč nejprve pozorují, starší se za ním otáčejí, natahují k němu ručičky. Maminkám dává hrací kolotoč chvilku klidu, při níž se miminka sama zabaví.

Seznamte se s typy

Klasický kolotoč je nejlevnější variantou, neboť nedisponuje otáčecím mechanismem ani melodií. Tento druh kolotoče je zpravidla dřevěný nebo osazený textilními hračkami. Mechanický kolotoč se natahuje ručně, a poté se vydrží otáčet za doprovodu melodie 3-5 minut. Moderní elektronický kolotoč nad postýlku se dokáže otáčet až několik desítek minut. Doprovází ho různé typy melodií a zvuků, dokáže promítat obrazce na strop. Jak je patrné, kolotoč nad postýlku je skvělým tipem na dárek pro miminko do 6 měsíců.

Na co si dát pozor?

Při instalaci hracího kolotoče mějte na paměti, že zavěšené hračky by se měly nacházet 25-30 cm nad miminkem, a to nad jeho hrudníkem, nikoliv hlavičkou. Velmi oceníte, pokud půjdou hračky z kolotoče sejmout a vyprat či alespoň otřít. Říká se, že nic se nemá přehánět. Proto se vyhněte modelům s nadměrnou hlasitostí, která může být pro miminko nepříjemná. Kolotoče jsou určeny pouze pro několikaminutovou zábavu. Po delší době se začnou děti pozorováním kolotoče nudit.

Pro hraní a snadné usínání

K další nepostradatelné výbavě miminek patří hrazdičky s hračkami, díky nimž si rozvíjí zrakové vnímání, koordinaci rukou a uchopování. K dostání jsou v textilní, plastové nebo dřevěné variantě. Usínání dětem zpříjemní dětská nástěnná světla v podobě mráčku, měsíce, duhy nebo medvěda. Svítí jemným světlem. Děti se tak nebudou bát usínat ani za nejtemnější noci.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*