S dětmi zamiřte ven i v dešti

S dětmi zamiřte ven i v dešti

0
(0)

S dětmi zamiřte ven i v dešti

Mnoho rodičů velmi podceňuje význam dětského pobytu venku za každého počasí. Za slunečných letních večerů či krásných zimních zasněžených dní se poměrně snadno odhodlají a s dětmi nějaký ten čas venku pobudou. V momentě, kdy se ale hezké dny překulí do blátivého pošmourného podzimu nebo věčně upršeného jara, rodiče většinou poleví a s dětmi prakticky přestanou chodit ven a do přírody.

Běžný podzimní či jarní den pak děti v mnoha případech tráví z více než devadesáti procent v uzavřených prostorách. Do školy a ze školy je rodiče vozí autem, ve škole jsou uzavřeny ve třídě, a když se odpoledne vrátí domů, začíná se šeřit a nikomu už se s nimi nechce na vzduch. Přitom by stačila kvalitní chlapecká softshellová bunda a kvalitní kalhoty Kugo a i pobyt venku v chladu a dešti by byl pro dítě zážitkem.

Pokaždé, když budete váhat, jestli se i za deště vydat či nevydat ven, vzpomeňte si, že pro správné budování imunity by děti měly trávit denně venku okolo 4 hodin, a to opravdu za každého počasí. Tedy to deštivé nevyjímaje.

Jak se připravit na pobyt venku v dešti?

Kdo je připraven, není překvapen. To by mělo být základním rodičovským heslem a v případě počasí to snad platí ještě dvojnásob. Pořiďte dětem kvalitní dívčí softshellovou bundu, která neprofoukne a vydrží drobný déšť, kvalitní sportovní kalhoty klidně také ze softshellu a pevnou pláštěnku s kapucí. Pokud přihodíte ještě pohodlné gumáky, jste v podstatě připraveni na jakékoliv deštivé počasí. Pokud lije opravdu vytrvale, doporučujeme gumové oblečení, které se většinou skládá z laclových kalhot a delší bundy s kapucí. Ke gumovému oblečení se může hodit i nepromokavý gumový klobouk a hlavně chlapecké či dívčí gumáky.

Jak přemluvit dítě?

Nejen rodičům se občas nechce, i děti hodně zpohodlněly. Zkuste je proto nějak namotivovat. Fungovat může volné pobíhání v kalužích, gumáková procházka blátem nebo třeba horké kakao po návratu. Pokud si z procházek v dešti uděláte rituál, časem se na ně budete těšit a oblíbíte si úplně jiný zážitek z pobytu venku. Však i městské ulice a parky jsou v dešti opuštěné a dá se v nich prožít zcela nová dobrodružství!

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*