JAK ZHUBNOUT?

JAK ZHUBNOUT?

0
(0)

Jak zhubnout?

Otázku jak zhubnout si pokládá víc a víc lidí. Pojďme se podívat na pár osvědčených tipů a rad.

Cíl?

Napřed si musíme stanovit cíl, je nesmysl chtít zhubnout 30 kilo za měsíc, výsledky by mohli být drastické, chce to hezky krůček po krůčku.

Je možné hubnout rychle, to ano, ale riskujete to, že váhu naberete zpět a zaděláte si na problémy. Jen reálné změny vašeho životního stylu – jak a co jíte, jaký máte pohyb, jen ty mohou být úspěšné.

Rozumným cílem snižování váhy je například 1 kg – 2 kg za týden. Tedy přibližně 3500 až 9500 kalorií.

Chcete-li shodit rozumných 5 kilo za měsíc, je dobré si vést záznamy, co sníte, každý den se začít pravidelně vážit, to jak ráno po probuzení tak například po cvičení nebo po běhání.

Co jíte?

Aby se vám hubnutí dařilo, musíte mít přehled o tom, co jíte, detailně – jaký typ jídla jíte, co obsahují, kolik obsahují kalorií, tuků, kolik sacharidů a vše si pečlivě hlídat, nic nepůjde samo, ano, můžete začít držet nesmyslné diety, například přestat úplně jíst, čekejte ale že se vám shozené kila vrátí a vaše zdraví na tom nebude také nejlépe.

Také není pravidlem konzumovat pouze zeleninu či ovoce, váš jídelníček musí být vyvážený a obsahovat určitý obsah bílkovin a sacharidů, pozor by jsme si měli dát na smažená jídla, tučná, slané a nebo sladké pochutiny.

Cvičit?

Výborným pomocníkem je samozřejmě cvičení, dodržením správného jídelníčku a pravidelného cvičení můžete dosáhnout vaši vysněné postavy, třeba jen procházka před spaním vám pomůže spálit nějaké ty kalorie. Zkuste zatnout zuby a vydržet pár dní a trošku se hlídat, chcete-li zhubnout, uvidíte změnu a určitě se budete cítit lépe. 

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*