Jak odstranit váčky pod očima doma

Jak odstranit váčky pod očima doma

0
(0)

Jak odstranit váčky pod očima doma

Takzvané „váčky pod očima“ jsou věčným problémem více než jedné ženy. Může to způsobit skutečné nepříjemnosti, protože není vždy možné maskovat takovou vadu kosmetikou.

Proč se váčky pod očima objevují? 

Důvody otoků pod očima mohou být různé:

  • Za nejtypičtější se považuje přepracování, nedostatek spánku nebo zdravotní problémy.
  • Váčky pod očima se mohou objevit po pití alkoholu nebo v důsledku kouření.
  • Pokud máte náběh na onemocnění ledvin, kardiovaskulárního nebo reprodukčního systému, projeví se to jako otok pod očima.
  • Také to může být způsobeno nahromaděným podkožním tukem, který se shromažďuje na obličeji stejným způsobem jako na jiných částech těla.  
  • Výskyt takové nepříjemnosti bývá často spojen s anatomickými rysy těla, které jsou přenášeny geneticky. Mohou být eliminovány zvláštním postupem – blefaroplastikou.

Jaký je hlavní důvod vzniku takového problému? Váčky pod očima nejsou ničím jiným než nahromaděnou tekutinou. Je to vidět, protože kůže pod dolními víčky je velmi tenká, a proto tkáně oslabují a mírně klesají.  

Lidové léky ve „válce“ proti otokům pod očima

Existuje mnoho receptů na odstranění otoků. Problém je v tom, že ne všechny jsou efektivní.  

Zvažte nejúčinnější a nejnebezpečnější způsoby:

  1. Vezměte heřmánkový květ (1 polévková lžíce L.) a naplňte sklenicí vroucí vody. Zakryjte a nechte vařit 15-20 minut. Pomocí vatového tamponu jemně otřete víčka tímto roztokem. Otírejte po dobu 15 minut. Tato možnost nejen zmírňuje otoky, ale také snižuje zánět.
  2. Smíchejte čaj (nejlépe zelený) s heřmánkem v poměru 1: 1. Směs se promíchá vroucí vodou a nechá se 15 minut vařit. Použít jako u první možnosti.
  3. Vezměte brambory, oloupejte je, umyjte je a nakrájejte. Umístěte tyto plátky po dobu nejméně 30 minut na oči očištěné od prachu a kosmetiky. Pokud chcete zvýšit účinek, nastrouhejte zeleninu na struhadle a smíchejte s nakrájenou čerstvou petrželkou nebo koprem. Směs se nanáší na víčka půl hodiny.

Upozorňujeme, že během této doby se šťáva z brambor může dostat do očí, a tím způsobit zarudnutí. To není nebezpečné, ale spíše nepříjemné.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*