Peníze v rukou dětí

Peníze v rukou dětí

4.8
(60)

Peníze v rukou dětí

Přemýšlíte nad tím, jak vést vaše děti ke vhodnému vztahu k penězům, díky němuž by se v životě nemusely dostat do finančních obtíží? Na nic nečekejte a začněte je co nejdříve učit, jak správně a vhodně s penězi zacházet.

Kdy začít děti učit hospodařit s penězi?

Patříte mezi ty rodiče, kteří dají svým dětem peníze hned, jak si o ně poprosí nebo jste zastánci toho názoru, že peníze dětem do rukou nepatří? Ani jedna možnost není správná. Některé děti dostávají peníze pokaždé, když si o ně požádají, další naopak neodstávají žádné. Jen málokteré dítě umí s penězi hospodařit. Je to na rodičích, jakým způsobem se k této problematice postaví. Již od útlého věku je potřeba dětem vštěpovat, že peníze jsou odměnou za vykonanou práci a co je všechno potřeba udělat proto, aby každý dospělý člověk peníze měl. Je potřeba aby věděly, že peníze z bankomatu nemůžeme vybírat donekonečna a ne vždy si můžeme koupit to, co chceme.

Kapesné můžete začít dávat dětem co nejdříve a pravidelně. Právě pravidelnost je důležitá a děti musí pochopit, že když všechny peníze utratí ihned, další dostanou až zase za nějaký čas a ne hned, jakmile jim dojdou.

Vychovejte zdatného finančníka

Využijte toho, že děti jsou zvídavé a vysvětlujte jim, kde se peníze berou a na co musíte vynaložit. Peníze jsou nedílnou a velmi důležitou součástí našeho života a pokud s nimi děti naučíte zacházet, budou jej mít mnohem snazší.

Tipy, jak na to

Vhodnou formou komunikace o penězích může být hra, kterou uzpůsobíte věku dítěte.

Dodržujte pravidla týkající se kapesného. Je to velmi praktický pomocník při výuce, jak zacházet s finančními prostředky. Pokud setrváte v pravidelnosti a vždy budete peníze dětem dávat pouze ve stanovený termín, děti brzy pochopí, že peníze nemohou utratit hned, jak je dostanou, neboť na další zase budou muset počkat.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 4.8 / 5. Počet hlasů: 60

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*