Vyberte svému dítěti vhodné dětské kolo

Vyberte svému dítěti vhodné dětské kolo

0
(0)

Vyberte svému dítěti vhodné dětské kolo

Jízda na kole patří bez pochyby mezi nejlepší sportovní aktivity. Pokud rádi jezdíte na kole, zajisté se nemůžete dočkat, až vaše malé ratolesti budou jezdit s vámi. Dětská kola se liší od kol pro dospělé v mnoha ohledech. Správný výběr kola je pro dítě velmi důležitý a měli byste se postarat o to, aby si dítě na kolo zvykalo co nejdříve. Prvním seznámením s koly pro něj může být odrážedlo, které je svou stavbou kolu trochu podobné, dítě se naučí lépe držet rovnováhu a stabilitu. Pomůže to i k postupnému zlepšení jeho motoriky.

Začátky vyžadují trpělivost

Když se někdo něco učí poprvé, je běžné, že mu to nepůjde hned na poprvé, proto je zapotřebí ze strany rodičů dostatek trpělivosti. Dítě může snadno spadnout, a ačkoliv nepadá z tak velké výšky, jako dospělý, modřiny a odřeniny mohou bolet, proto je vhodné společně s kolem pořídit i potřebné chrániče, rukavice a helmu, aby byl každý pád utlumený. Je dobré, aby vás dítě vidělo na kole pravidelně jezdit. Nejlepší je brát dítě na cyklistické výlety s sebou, nejlépe vám k tomu pomohou dětské sedačky. Děti rády opakují, co vidí u dospělých, a pokud jste na kole často, dítě také začne toužit po vlastnictví svého kola. Obvykle touha po kole roste, když o něm uslyší od svých kamarádů, a bude ho chtít také. 

Čím se dětské kolo liší?

Jednou z hlavních odlišností od kol pro dospělé je obvykle váha. Děti by nedokázaly zvednout těžké kolo, proto jsou dětská kola obvykle vyráběná z lehčích materiálů. Pamatuje se u nich na tvar, který umožní snadné nastupování, a samozřejmě je myšleno i na bezpečnost. Řetěz kola je u kol pro nejmenší chráněn, aby se dítěti do řetězu nezapletla nohavice. Někteří výrobci dokonce u dětských kol nedávají běžný řetěz, ale řemen. U kol pro nejmenší chybí převody, aby se dítě zaměřilo hlavně na jízdu a neztrácelo pozornost něčím, co ještě nepotřebuje ovládat.

Kde kolo pořídit?

Dětská kola se vyplatí pořizovat jen u specializovaných prodejců, protože se zaměřují jen na kvalitní značky a také dokáží s výběrem kola adekvátně poradit. Mnoho rodičů dětem kupuje zbytečně velká kola, protože se bojí investic navíc. Pořiďte dítěti takovou velikost kola, jakou potřebuje, vaše dítě za investici vždy stojí a dané kolo možná využijete u dalších potomků nebo třeba u vnoučat. Mezi nejlepší specialisty na dětská kola patří eshop Detska-kola.net, který se zaměřuje pouze na kvalitní značky jako Author, Leader Fox, GT, Mongoose, Schwinn a další. Můžete zde pořídit kola za velmi výhodné ceny, a to včetně kompletního příslušenství. Můžete své dítko mile překvapit, ale pokud je náročné, není nic lepšího než si s ním sortiment prohlédnout, aby si samo vybralo kolo, které se mu bude líbit nejvíce. Pro děti je vzhled kola zásadní, můžete se ho také zeptat, jaká barva by se mu u kola líbila nejvíce. Zajisté tak bude s novým kolem maximálně spokojené.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*