Dřevěné hračky

Dřevěné hračky

0
(0)

Dřevěné hračky

Dřevo je materiál, ze kterého se dá vyrobit množství užitečných věcí.

Výjimkou nejsou ani hračky, ba právě naopak. I když na nějaký čas dřevo zastínily hračky z jiných materiálů, tak si v posledních letech dokázalo svou pozici vydobýt zpět. Stále více rodičů, prarodičů, ale i učitelů si uvědomuje, jak nezastupitelnou roli zastávají právě dřevěné hračky, v životech našich nejmenších.

Hračky ze dřeva drží krok s potřebami dětí a to nejen díky jejich povedenému designu, významně se totiž podílejí na jejich vývoji.  Zdaleka nejde jen o jejich vysokou odolnost, díky které jsou doslova nezničitelné a mohou sloužit po generace. Svojí nápaditostí podporují jemnou motoriku dětí a její rozvoj.

Zkuste hlavolamy

Nezůstávají pozadu ani svou různorodostí, kterou potvrzují existencí nejrůznějších hlavolamů a didaktických prvků. Jsou do detailu navrženy a vyrobeny tak, aby děti při hře udržovaly aktivní a pomáhaly jim přemýšlet nad tím, co a proč právě dělají. To vše samozřejmě zábavnou formou, takže se baví nejen děti, ale také jejich kamarádi, sourozenci, rodiče nebo prarodiče. Škola hrou je díky hračkám ze dřeva reálnou možností.

Na věku nezáleží

Skvělé na tom všem je, že si dřevěné hračky může užívat každé dítě nezávisle na tom, kolik mu je. Samozřejmě, že je třeba vybrat dětem vhodné hračky podle jejich věku, k dispozici je však široké spektrum výběru, takže si každé dítě najde své oblíbené kousky.

Dřevěné hračky dětem pomohou poznávat barvy, rozlišovat tvary, rozeznávat a pojmenovávat věci i zvířata, rozvíjet motoriku a fantazii. Některé z hraček znásobí jejich radost z pohybu, naučí je tříbit a poznávat své smysly a pomohou jim vštípit logické myšlení. Děti to vše zvládnou za pomoci her, nemusí se vzdávat svého světa pohádek, barev a zábavy. Vše probíhá přirozeně a s radostí, takže si to děti jednoduše osvojí a následně to také využijí v každodenním životě. Investice do dřevěných hraček je investicí do zdravého a šťastného vývoje vašich dětí.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*