Postele z masivu – výhody a nevýhody

Postele z masivu – výhody a nevýhody

0
(0)

Postele z masivu – výhody a nevýhody

Dnes odborníci při uspořádání ložnice doporučují upřednostňovat přírodní materiály. Na prvním místě je dřevo jako materiál charakterizovaný šetrností k životnímu prostředí, stylovým vzhledem a trvanlivostí. Tyto vlastnosti mají dřevěné postele z masivního dřeva.   

Výhody a nevýhody

Dřevěný ložnicový nábytek je návratem ke starým tradicím, hlavní věcí není móda, ale správné posouzení všech výhod.

Uvádíme hlavní výhody dřevěných postelí:

  • Pevnost a trvanlivost – vysoce kvalitní materiál, provoz vydrží desetiletí;
  • šetrnost k životnímu prostředí – přírodní materiály jsou v těchto dnech prioritou – dřevo je pro lidské tělo zcela bezpečné;
  • pozitivní energie – dobrý, zdravý spánek na těchto postelích je zajištěn pozitivním uklidňujícím účinkem dřeva na lidskou psychiku;
  • krásný vzhled – strom jako materiál má původní texturu – vzory vytvořené samotnou přírodou, to samo o sobě dělá nábytek jedinečným. Takové výrobky nepotřebují žádné další dekorace, stačí pouze jednoduchá povrchová úprava;
  • skvělá zpracovatelnost – měkké kujné dřevo se perfektně hodí ke zpracování (pro tvrdou dřevinu samozřejmě bude vyžadováno speciální vybavení), výrobky z něj mohou mít jakýkoli tvar.

Při výrobě se používají různé druhy dřeva (tvrdé, měkké), a proto je možné spotřebiteli nabídnout širokou škálu modelů postelí, které se liší strukturou povrchu a barvou povrchu. Trendem je bílá postel, s minimálním dekorem, při zachování textury, empírové modely s vyřezávanými čelními deskami.

Různé modely postelí: jednolůžkové, dvoulůžkové, dětské, včetně palandy, pro studenty, kulaté, se stranami a bez, s vyřezávanými zády, s matrací, se zásuvkami pro prádlo pod základnou a dalšími. To umožňuje zákazníkům okamžitě vybrat z fotografií v obchodech nejpřijatelnější a nejvhodnější možnosti pro spaní do všech interiérů a dle rozpočtů. Dřevo vytváří zvláštní auru v místnosti, atmosféru tepla, útulnosti a klidu. Pro ložnice je to zvlášť důležité. Odborníci doporučují kupovat pouze kvalitní dřevěný nábytek do dětských pokojů.

Nábytek z masivního dřeva prakticky nemá žádné nevýhody, hlavní věcí je výběr postelí od důvěryhodných výrobců. Možná v průběhu času může přírodní materiál mírně změnit barvu, někdy se objeví tmavší fragmenty než hlavní pozadí. To však dává produktům určitou chuť a lze je těžko připsat mínusům.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*