Koketní begonie

Koketní begonie

0
(0)

Koketní begonie

Pokojové květiny begónie jsou prostě úžasné.

Tyto pokojové rostliny nejsou pěstovány pro neobvyklé květy. Ozdobné listy pokryté exotickým kontrastním vzorem nebo ohraničením úžasných barevných kombinací mají dekorativní hodnotu.

Umístění v domě

• Begonie, jejichž listy jsou jasně zbarvené, musí být umístěné na místě s jemným rozptylem světla. Taková květina se bude cítit nejlépe na okně západní nebo východní orientace.

• Pestré květinové krásky vyžadují vysokou vlhkost, ale opravdu nemají rádi vodu, která padá na listy, pak jsou šedivé a vystavené chorobám. Proto stříkejte pouze vodu kolem květináče.

• Pro dobrý růst listnaté begónie je žádoucí, aby teplota byla 23-25 ​​stupňů v létě a nejméně 16 stupňů v zimě.

• Zalévání by mělo být rovnoměrné, šikmé nebo rozptýlené. Je třeba mít na paměti, že tyto rostliny jsou velmi citlivé na vysychání hlíny, ale také je pro ně škodlivá nadměrná vlhkost, zejména v zimě.

• Begonie vám budou velmi vděčné, pokud čas od času uvolníte horní vrstvu půdy v květináči.

Jak rozmnožovat begónie

Begonie rychle stárnou, takže je třeba pravidelně obnovovat zakořeněním nových řízků a prořezáváním starých stonků. Mladá rostlina již dva roky po výsadbě začíná ztrácet svou krásu. Je snadné ji obnovovat oříznutím a zakořeněním vrcholků květu ve vodě.

Pro množení lze použít listové řízky a části listů. Kořeny se objeví za dva týdny.

Begonie uvítají každoroční množení. Vyberte si hrnec, který není hluboký, ale široký, protože pro tyto rostliny jsou charakteristické plíživými oddenky. V těsných květináčích navíc listy begonie zblednou a ztrácejí barvu. Potřebují lehkou, prodyšnou, okyselenou zeminu s dobrou drenáží. Přidejte do půdy drcenou borovou kůru. A pro prevenci rozkladu kořenů zalévejte rostlinu jednou za měsíc roztokem fytosporinu.

Shrnutí

Pro úspěšnou kultivaci stálezelených begónií je nutné vytvořit optimální podmínky:

Osvětlení – jasné světlo, ale ne přímé sluneční světlo. 

Teplota – v zimě a v létě lze rostliny udržovat při teplotě + 18 ° C.

Půda – speciální půda pro begónie, můžete si připravit směs smícháním: písek, listová zemina, rašelina, humus v poměru 1: 2: 2: 1.

Vlhkost – je nutné udržovat vysokou vlhkost vzduchu, ale přímé postřikování může mít nepříznivý vliv na květiny, způsobuje hnilobu listů a okvětních lístků, nejlépe je dát begónie na paletu s mokrou hlínou.Ochrana proti průvanu – pro pěstování begónií zvolte klidné místo.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*