Nejen pro květiny: 3 nápady, jak efektivně vybavit parapet

Nejen pro květiny: 3 nápady, jak efektivně vybavit parapet

0
(0)

Nejen pro květiny: 3 nápady, jak efektivně vybavit parapet

„Podzimní romantika“ – jaké asociace máte s touto frází? Vsadíme se, že v sérii obrázků to pravděpodobně bude toto: sedíte na balkoně zabalení do deky, s šálkem kakaa v ruce, díváte se na mokrou ulici a užíváte si teplo a pohodlí. Ale, co když nemáte balkon, ale jen parapet? V praxi je obvykle studené a nepohodlné sedět na parapetu. Pokud se ale budete trochu snažit, dokážete zázraky – odborníci z Leroy Merlin Renovation School řekli, jak můžete navrhnout plochu okna, aby byla krásnější a funkčnější.

Koutek na čtení

Parapet se často stává útočištěm pro květiny. A také zbytečné věci, pro které nebylo jiné místo. A to je jen zločin proti oknu!

Pokud žijete ve starém domě a jste šťastným majitelem širokého parapetu, udělejte z něj například koutek na čtení. K tomu je potřeba pouze matrace s potahem z husté protiskluzové látky o velikosti parapetu, pár ozdobných polštářů a vysoká stojací lampa. Pokud stále máte pocit, že něco chybí, přidejte přikrývku: z objemné vlny vás dokonale zahřeje, pletené z akrylu jsou praktické a pohodlné a téměř beztížný fleece a měkký mikrovurál se zdají být ponořeny do mraku.  

Pokud je okenní parapet úzký a nechcete se vzdát myšlenky na čtecí plochu, přehodnoťte rozložení: na parapetu mohou zůstat knihy a ozdobné drobnosti a vy budete sedět v křesle, které stojí vedle okna. K tomu si vyberte samostatné křeslo odpovídající obecnému vzhledu místnosti, hlavní věc je, že by nemělo být součástí stávající obývákové soupravy. Toto řešení vytváří vizuální zónování, pomáhá mozku přepínat a vnímat prostor u okna, jako by byl oddělen od zbytku bytu.

Úložný systém

Rádi vyšíváte? Uspořádejte úložný systém na parapetu. Je docela obtížné vyhradit pro hobby plnohodnotnou místnost nebo alespoň roh a okenní parapet může být víc než dost, aby se do něj vešlo vše, co potřebujete.

V malých bytech se okenní parapet často stává místem, kde jsou položeny různé věci. Často to není neopatrnost majitele, ale nutnost. Tak udělejte tento proces! Pokud se nechcete vzdát myšlenky ponechat vše na parapetu, ujistěte se, že je vše přehledně uspořádáno. Pro malé věci, které můžete kdykoli potřebovat, je vhodná otevřená proutěná krabička. U věcí, které nepoužíváte pravidelně, si můžete koupit měkký proutěný koš s víkem, který skryje nepořádek.

Koše i krabice jsou k mání v různých velikostech a stylech, od plného bílého plastu po dřevo nebo imitaci dřeva. K dispozici jsou koše s vnitřní vrstvou dekorativní látky, na textilu mohou být květiny nebo jiné ozdoby – určitě najdete ten pravý. A okno, které bylo právě přeplněné a nedbalé, se již stává funkčním a útulným koutem ve vašem bytě.

Z okna, vedle kterého je postel, můžete vytvořit jednoduchý dekorativní roh, který dodá vašemu domovu pohodlí.

Vložte vonné svíčky do svícnu – existuje mnoho možností pro svícny, takže výběr toho pravého pro váš interiér nebude obtížný: dřevěné srdce ve tvaru pod širokou čajovou svíčkou, minimalistický kov a sklo, připomínající visící petrolejovou lampu, abstraktní sklo, napodobující tvar tajícího sněhu, – snadno najdete svůj ideál.

A jako další dekorativní osvětlení můžete přemýšlet o koupi girlandy – zima je před námi a tento nápad je ideální pro každý interiér.

Existuje několik dalších způsobů, jak přidat útulné prostředí do vašeho okolí pouhou péčí o okna.

Dejte vše do pořádku

Škrábance na plastu lze snadno „zpravit“ tekutým plastem, který se prodává v jakémkoli železářství. Pokud je rukojeť uvolněná nebo dokonce spadne, může si dítě dát novou, je to tak jednoduché. Mimochodem, můžete umístit rukojeť se zámkem nebo bez zámku, neobvyklý tvar nebo barvu, aby odrážel zbytek místnosti. Když je vše v domě opravitelné a čisté, život je klidnější a pohodlnější, dokonce i dýchání je snazší.

Zavěste efektní závěsy

Několik pláten ze světlé organzy v různých barvách dodá místnosti lehkost a neobvyklost. Závěs v kombinaci se stejnou organzou promění obyčejnou ložnici v elegantní. Římské rolety vytvářejí nádherný duet s tradičními závěsy, světelnými závěsy nebo lakonickými japonskými závěsy. V takových souborech jsou povoleny různé tisky, barvy a materiály.

Zdobení okna

Rámečky nemusí být bílé. Barva rámečků, úchytů a parapetu lze zvolit podle vlastního vkusu. Z okna můžete dokonce udělat nezávislé umělecké dílo: vitrážová okna a skleněné sklo vyzdobí jakýkoli byt a v dětském pokoji vytvoří efekt pohádkového zámku. Hlavní věcí je pamatovat si, že okno by neměly stínit závěsy na podlahu a těžké závěsy. Vhodné jsou římské rolety, s nimiž bude dobře vidět okno a parapet.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*