Romantický styl v interiéru

Romantický styl v interiéru

0
(0)

Romantický styl v interiéru

Styl „romantismu“ v interiéru je charakterizován svobodou od každodenního života, milostí a sofistikovaností, pohodlím a něhou. Romantismus je nadčasový, vždy relevantní a žádaný. Tento styl vytváří atmosféru samoty, pohodlí, klidu v místnosti – takže každý v místnosti může odpočívat, odstoupit od světských starostí a být sám sebou.

Vnitřní funkce v romantickém stylu

Romantismus je styl určený těm, kteří ocení krásu a eleganci, hladkost linií a jemnost designového nápadu, učí nás sebevyjádření prostřednictvím jemných tvarů, zajímavých vzorů a přirozených textur.

Prostor v místnosti by měl být pohodlný, volný a prostorný. Romantismus proto nepřivítá množství předmětů v místnosti – vše by mělo být umírněné a vkusné. Čím je prostor prostornější, tím psychologicky je pro člověka pohodlnější.

Romantický styl

Stylem romantismu v interiéru je přítomnost hlubokých jasných oken, širokých okenních parapetů a absence ostrých rohů. Při zdobení interiéru v romantickém stylu je důležité používat přírodní materiály – dřevo, přírodní tkaniny, kámen. Vícevrstvé závěsy taktéž musí vytvořit pocit lehkosti a vzdušnosti.

Romantismus v interiéru je dotvořen díky nábytku, který vyplňuje místnost.

Nábytek by měl být co nejpohodlnější, ale zároveň elegantní. Design ve stylu romantismu je elegantní kombinací kovaných a čelních desek z tepaného železa, vysoce kvalitních tkanin, drahého dřeva. Romantický styl v interiéru znamená přítomnost různých doplňků. Polštáře, fotorámečky, figurky, vázy s květinami – harmonicky je kombinovat, aniž by se to přehánělo – to je mistrovství romantického stylu.

Romantismu s a bytové doplňky

Doplňky jsou leitmotivem romantického stylu. Atmosféra by měla prostupovat útulnou nostalgií, jemným teplem a skládat se pouze z těchto malých, srdečních věcí – talířů přinesených z dlouhých výletů, suvenýrů a dokonce i měkkých hraček.

Zvláštní pozornost v romantickém interiéru se věnuje přítomnosti květin a květinových tisků. Květiny vytvářejí pocit krásy, sofistikovanosti a dělají každou místnost trochu sentimentálnější.

Ani jedna ložnice v romantickém stylu se neobejde bez světlých záclon, ideálně s květinovým potiskem v jemných jasných barvách. Zvláštní místo v romantickém interiéru mají obrazy. Může to být krajina i zátiší, květiny, příběhy ze života. Dům v romantickém stylu je místem plným světla, tepla a krásy. Při navrhování stěn se používají jemné pastelové tóny, které vytvářejí jemné vizuální přetékání stínů. Jemně zelená, růžová, modrá, levandule, broskev jsou perfektní – to, co potřebujete, je zdrženlivý a klidný povrch bez použití tmavých a příliš jasných tónů.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*