Jak si vybrat ložnicový nábytek

Jak si vybrat ložnicový nábytek

4.8
(24)

Jak si vybrat ložnicový nábytek

Člověk tráví třetinu svého života ve spánku – tato skutečnost sama o sobě postačuje k tomu, aby pochopil, jak důležité je vybrat správný nábytek do ložnice. A nejde jen o postel! Skříně, noční stolky, toaletní stolky – je důležité se obklopit takovým nábytkem, aby vytvořil útulnou atmosféru a pohodlí.

Nábytek

Při výběru nábytku je třeba vzít v úvahu různé parametry – velikost místnosti, styl interiéru, počet lidí, kteří budou ložnici používat. Parametr kvality je však v každém případě konstantní a nezměněný. Pokud to rozpočet dovolí, je lepší zvolit nábytek z kvalitního dřeva. Masivní dřevo vypadá elegantně, vydrží dlouho a má nejlepší bezpečnostní prvky. Skromnější možností je nábytek MDF s přírodním obložením dýhy. Je levnější a vypadá jako nábytek z masivního dřeva.

Postele

Pro malou ložnici jsou nejvhodnější postele bez masivního čela postele. Navíc, v podmínkách úspory prostoru, bude pravděpodobně muset být přesunutá ke zdi. Pouze ke zdi, nikdy k ústřednímu topení nebo k oknu – když spíte, nemělo by vás obtěžovat teplo ani průvan. Majitelé malých ložnic musí věnovat pozornost postelím s vestavěnými úložnými boxy – můžete do nich vložit povlečení nebo oblečení, a tím nahradit šatní skříň.

Dát do ložnice nebo nedat televizi?

Samozřejmě je dobré, pokud je ložnice zcela a úplně relaxační oblast a televizor „žije“ v obývacím pokoji. Ale pokud rádi v leže sledujete televizní pořady, proč ne? Hlavní věc je, že televizor by měl být správně umístěn – ve výšce 1-1,2 metru. Vzdálenost od obrazovky k divákovi se vypočítá takto: úhlopříčka obrazovky se vynásobí třemi.

Textil a doplňky

Textil a doplňky jsou důležitými prvky interiéru ložnice. Příjemné malé věci, jako jsou fotografie, svíčky, figurky, oživí prostor, dodají mu svůj zvláštní styl. Nepřetěžujte však ložnici takovými detaily – stále je to relaxační místnost, ne muzeum, kde sedá na věci prach.

Vhodná barva do ložnice

Bílá barva je ideální pro malé místnosti, vizuálně rozšiřuje prostor. Vypadá skvěle, celkový dojem je postaven na kontrastu mezi bílou a tmavou barvou. Šedá barva je něco mezi. Změkčuje nasycení všech barevných kombinací, snadno kombinovatelných s většinou odstínů barevného spektra. Ale jako hlavní barvu byste šedou neměli zvolit – sama o sobě vypadá příliš chladně a nudně. Nevhodná do ložnice je i červená a jí podobné odstíny včetně černé. Dobrou noc!

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 4.8 / 5. Počet hlasů: 24

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*