Klasifikace ložnicového nábytku

Klasifikace ložnicového nábytku

4.5
(14)

Klasifikace ložnicového nábytku

Dobrý spánek je klíčem ke zdraví, ale zdraví, jak víte, musíte chránit. Lékaři již dlouho dokazují, že v téměř polovině případů je příčinou bolesti zad špatná postel. Naopak, pokud je nákup proveden správně, s přihlédnutím ke všem pravidlům a doporučením, spánek přinese skutečný odpočinek a relaxaci – ráno se budete cítit skvěle. Jak si vybrat postel a neztratit se v obrovských nabídkách internetových obchodů? Zabýváme se typem designu, preferovanými materiály, velikostí, stylem a dalšími funkcemi, které je třeba při nákupu zvážit.

Pokud jde o tvar, je lepší se zabývat tradičním obdélníkem a realizovat své fantazie v neobvyklých dekorech a světlých textiliích. Postel kulatého, oválného, ​​klenutého tvaru nebo tvaru srdce vypadá působivě, ale může způsobit mnoho problémů: od nepohodlí během spánku až po potíže s výběrem ložního prádla a koberečků. Vše bude muset být šité na míru.

Postel – hlavní kus nábytku

Ať už si vyberete manželské nebo samostatné lůžko, nezapomeňte věnovat pozornost materiálu, ze kterého je rám vyroben. Nejodolnější rámy jsou kov, dřevo a proutí. U vysoce kvalitních postelí je základna vyrobena z pružných lamel, nikoliv ze síťoviny nebo pružin. Výběr matrace je individuální záležitost, někdo má rád měkké matrace a la péřové lůžko, někdo dává přednost spaní na tvrdé. Kvalitní matrace by měla být odolná – to je důležité, pokud nechcete za rok kupovat novou. Pokud máte problémy s páteří, měli byste zvážit nákup ortopedické matrace. Standardní výška postele je 40-50 cm: pokud je postel nižší, budete cítit chlad z podlahy, pokud je vyšší, bude nepohodlné na ni sedat.

Barvy – ložnice

Barva obvykle hraje v interiéru ložnice obrovskou roli. Psychologové tvrdí, že významně ovlivňují lidskou psychiku, dokonce i během spánku! Proto jsou nejoblíbenější odstíny při zdobení ložnice světle růžové, práškové, korálové. Vytvářejí pocit relaxace a klidu. Bledě modrá a světle fialová mají stejný mírumilovný účinek. V ložnici nejsou příliš vhodné odstíny červené, fialové, tmavě modré, khaki a černé.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hlasů: 14

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*