Inteligentní systémy v péči o zahradu

Inteligentní systémy v péči o zahradu

0
(0)

Inteligentní systémy v péči o zahradu

Auta jezdící bez řidiče, 3D tiskárny, klimatizace a dveře, které spolu vzájemně komunikují – digitální sítě pronikly téměř do všech koutů našeho každodenního života. Nyní pomocí inteligentních systémů nás rostliny mohou prostřednictvím našeho smartphonu informovat, že potřebují zalévat nebo hnojit!  

Proč ohýbat záda a pot, pokud naprogramovaná zařízení mohou zahradničení mnohem zrychlit a zefektivnit? Díky inovativním technologiím se můžete bezpečně vydat na dovolenou a nebojte se, že během vaší nepřítomnosti mohou květiny umřít. Jediný dotyk prstu na smartphonu – a květiny budou automaticky zalévány.

Kromě toho mohou zahradní roboty a inovativní inteligentní systémy výrazně snížit spotřebu energie a vody.  

Sekání trávníku pomocí SMS

Švédská společnost Husqvarna vyvinula „inteligentní“ sekačku na trávu Automower Solar Hybrid, poháněnou sluneční energií. Za jasného počasí lze sekačku použít k ošetření jakékoli oblasti trávníku. Pokud něco poruší provozní režim, sekačka pošle SMS zprávu na mobilní telefon, která je vyznačena v paměti. Můžete to tedy zvládnout, aniž byste opustili svůj domov.

Digitální konev

Mohu zalévat své oblíbené růže na zahradě, když nikdo není doma? Pomocí aplikace smartphonu Rachio vyvinuté americkými programátory je možné ovládat programovatelný zavlažovací systém s inteligentním ovladačem Iro, který je v něm nainstalován, ať jste kdekoli. S údaji o počasí, upravuje zavlažování v závislosti na úrovni vlhkosti. Inteligentní systém ví, které rostliny potřebují více vody a které méně.  

Zahradní senzory monitorují růst rostlin

Doslova za pár sekund senzory „Edyn“ promění obyčejnou zahradu v „chytrou“ lázeňskou oázu. Senzor Edyn, poháněný sluneční energií, je vložen do půdy, poté shromažďuje údaje o hladinách vlhkosti, úrodnosti půdy, teplotě a množství světla a prostřednictvím WiFi přenáší tato data do vašeho smartphonu. Zahradní senzor jako součást aplikace pro péči o zahradu neustále monitoruje to, co vaše rostliny potřebují. Tento inteligentní systém je vhodný pro pěstování zeleniny, ovoce, bylin, okrasných a léčivých rostlin.

Zabijáci plevelů

Vědci bohužel ještě nepřišli s robotem, který dokáže samostatně odstranit plevel. Ale němečtí programátoři vyvinuli mobilní aplikaci „Top Unkraut“, která pomůže každému zahradníkovi vypořádat se s nepříjemnými pleveli. S novou aplikací „top Unkraut-App 2014“ nebudou mít škodlivé plevele šanci prorazit na světlo. Výhodou aplikace je, že získáte podrobná doporučení o používání herbicidů při ničení plevelů. Mobilní aplikace navíc umožňuje získat veškeré relevantní informace o herbicidech používaných na pastvinách, což naznačuje stupeň účinnosti.

Zahradní drony pro odpuzování zemědělských škůdců

Zahradní trpaslík Drone používá pohybové senzory k odstrašení nežádoucích návštěvníků. Jakmile se škůdce přiblíží, zařízení vzlétne a bzučí zahradou, děsí zvířata a potom se vrací na své místo.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*