Pokud tělo nemá vitamíny

Pokud tělo nemá vitamíny

0
(0)

Pokud tělo nemá vitamíny


Pokud v těle chybí vitamíny a mikroelementy, určitě to ovlivní vzhled, náladu a celkový stav člověka. Tento proces se nazývá nedostatek vitamínů. Nejčastěji se tyto potíže vyskytují na jaře, kdy je tělo po dlouhé zimě oslabené. Abyste tomu zabránili, měli byste vědět, jak se vypořádat s nedostatkem vitamínů. 

• Nejprve byste měli dočasně zapomenout na lahodné koláče, rohlíky, klobásy. Během tohoto období by měla být zelenina hlavním jídlem. Navíc jsou vhodnější zmrazené, a ne ty, které ležely celou zimu v suterénu. Již dlouho je známo, že zmrazením lze v potravinách uložit více vitamínů než skladováním ve slepě. 

• Mělo by se také zvýšit množství konzumovaného ovoce. Doporučuje se jíst alespoň 5 různých druhů denně. Pokud to není možné, mohou být nahrazeny bobulemi nebo plody, které zbyly ze zimy, potřeny cukrem. 

• Strava musí zahrnovat mořské plody nebo ryby. Do všech pokrmů by mělo být přidáno velké množství zeleniny. 

Jak zjistit, co chybí

Nedostatek vitamínů okamžitě ovlivňuje vzhled. Chcete-li zjistit, co přesně v těle chybí, stačí se na sebe blíže podívat. 

• Jestli vlasy křehnou, šupinatí kůže, objeví se záděry – to jsou příznaky nedostatku vitaminu A. Dýně, mrkev, rajčata, kukuřice, červená paprika, meruňky to budou moci kompenzovat. 

• Pokud dásně začaly krvácet – nedostatek vitamínu C. Šípkové ovoce, luštěniny, citrusové plody, jablka, papriky, zelí, jahody, zelenina, černý rybíz mohou doplnit jeho zásoby.

• Náhlé krvácení z nosu naznačuje nedostatek vitaminu K…. Většina z toho se nachází v sójovém oleji, játrech, rybím oleji, slunečnicových semínkách, hrášku a dýni. 

• rozmazané vidění – není dostatek vitaminu E. Je tedy čas upřednostnit zeleninu, vejce, rostlinný olej. 

• Změny nálady, nespavost naznačují nedostatek vitaminu B1 . Větší pozornost je třeba věnovat pohance, vejcím, ovesným vločkám a ořechům. 

• Nedostatek vitaminu B2 se projeví jako dermatitida. V takovém případě byste měli často pít mléko, jíst maso, cereálie, ryby a čerstvou zeleninu. 

• Pokud pozornost poklesla, znamená to, že musíte doplnit zásoby vitaminu PP… Denní nabídka by měla zahrnovat produkty, jako jsou fazole, houby, švestky, sezamová semínka, játra, drůbež, sýr. 

Někteří lidé s příchodem jara začnou užívat vitamínové komplexy zakoupené v lékárně. Je třeba si uvědomit, že touto metodou byste se neměli nechat unést, protože takové vitamíny jsou droga. Proto je nežádoucí je užívat bez konzultace s lékařem.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*