Jaké vitamíny potřebujeme v zimě a na jaře?

Jaké vitamíny potřebujeme v zimě a na jaře?

0
(0)

Jaké vitamíny potřebujeme v zimě a na jaře?

S příchodem ochlazení, aktivita a vitalita náhle někde zmizí, únava se zvyšuje, motivace je chromá. Navíc vlasy a pokožka ztratí atraktivní vzhled. Nedostatek slunce a s ním i vitamínu D, sezónního ovoce a zeleniny, je první příčinou nedostatku vitamínu. V této situaci je nutné jednat komplexně a

používat přírodní přípravky – džusy, sušené ovoce, bobule, džemy.

Vyberte si správné vitaminy

A zde jsou některé vitamíny, kterým stojí za to věnovat v tomto období zvláštní pozornost:

Vitamín A – kromě toho, že tato složka má pozitivní vliv na zrak, má také protizánětlivé vlastnosti. A to znamená, že je schopen zvýšit obranyschopnost těla v procesu konfrontace s viry a bakteriemi.

Vitamin A najdete v pohanky, masu, mléčných výrobcích, avokádu a brokolici.

Vitamín C je účinný imunostimulant, který je zodpovědný za antioxidační účinek, absorpci dalších prospěšných látek a za proces oxidace a regenerace v buňkách a tkáních.

Cítíte konstantní únavu a bolesti svalů? Možná nemáte dostatek kyseliny askorbové. Jezte více citrusů, bílého zelí, doporučujeme vařit čaj z větviček sušených / zmrazených malin.

Vitamín D – je syntetizován v těle při systematické expozici slunci. Z tohoto důvodu mnoho lidí trpí nedostatkem v zimě.

Je přítomen v mastných odrůdách ryb, tvarohu, zelenině, másle a vejcích.

Vitamín E – jeho zásluhou je zdravá pleť a krásné kadeře. A tokoferol se podílí na zásobování mozku kyslíkem, zlepšuje fungování nervového systému, chrání buňky před poškozením. Zahrňte do stravy špenát, salát, hovězí játra, vejce, rostlinný olej.

Vitaminy skupiny B – tento komplex hraje klíčovou roli při udržování normálního zdraví a vitality, funkce mozku a normalizaci metabolismu uhlohydrátů.

Vitamíny skupiny B pomohou vyrovnat se s depresivními stavy a špatnou náladou a také zpomalí proces stárnutí.

Pokud si v chladném období všimnete, že vaše kůže zbledla, rty neustále vysychají a praskají, cítíte ztrátu síly, pak je čas přidat do stravy dostatek ovesných vloček, řepu, ořechy, kuřecí játra, žitný chleba. Kromě úpravy jídelníčku se pohybujete více na čerstvém vzduchu. Větrejte pokoj před spaním, dopřejte si dostatek spánku a budete zdraví!

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*