Toxikóza těhotných žen: první známky a způsoby, jak si pomoci

Toxikóza těhotných žen: první známky a způsoby, jak si pomoci

0
(0)

Toxikóza těhotných žen: první známky a způsoby, jak si pomoci

Bohužel nevolnost během těhotenství je nevyhnutelná. Koneckonců, je to známka toho, že tělo se začíná přizpůsobovat tomu, že má dítě. Nejčastěji je nevolnost v časném těhotenství. Příčiny nevolnosti jsou různé, ale hlavní je toxikóza. Navzdory skutečnosti, že existuje pouze jeden důvod, tento problém se projevuje různými způsoby – v závislosti na vlastnostech organismu budoucí matky.

Kdy začne toxikóza?

Lékaři tvrdí, že žádná dvě těhotenství nejsou stejná – i u jedné ženy mohou postupovat odlišně. Proto nikdo nemůže pojmenovat přesný den, kdy začne toxikóza – vše závisí na těle. Jedna věc je však jistá: nevolnost těhotnou ženu v počátečních stadiích jistě trápí.

Nejčastěji se toxikóza vyskytuje v prvním trimestru těhotenství a končí zpravidla po úplné hormonální změně v těle matky. K tomu obvykle dochází nejdříve 10–12 dní po těhotenství.

Nejčastěji se však nevolnost během těhotenství objevuje pouze 3-4 týdny po početí, což je zaznamenáno nejdříve. Pokud příznaky toxikózy nezmizely v průběhu času nebo se objevily v pozdním těhotenství, může to vyvolat komplikace jak pro matku, tak pro nenarozené dítě.

Příčiny nevolnosti během těhotenství

Dosud nebyly důkladně studovány, ale když je vám během těhotenství špatně, hlavními důvody jsou zvýšení hladiny hormonů (hCG, progesteron, estrogen) a změny v endokrinním systému těhotné ženy.

Faktory jako:

  • špatná výživa;
  • zánětlivá onemocnění reprodukčních orgánů;
  • neurologické a endokrinní poruchy.

Faktory, které zhoršují nevolnost:

všechny druhy emocionálních zážitků;

přepracování;

nachlazení a špatný spánek.

Zvracení během těhotenství může také začít od přítomnosti té či oné vůně, dokonce i od těch, které byly dříve pro ženu příjemné. Vůně parfému, mýdla, zubní pasty, aroma jídla, pachy vycházející z lidí jsou pro těhotné ženy často nepřijatelné.  

Způsoby řešení nevolnosti během těhotenství

Pokud se u těhotné ženy objeví nevolnost, musíte dodržovat několik jednoduchých pravidel:

  • nezasahujte do každodenního režimu: každodenní procházky na čerstvém vzduchu, pokud je to možné, používejte méně veřejnou dopravu, protože v ní těhotné ženy často onemocní.  
  • držte se správné výživy: snažte se nevstávat z postele hladoví, večer si dejte vedle sebe nějaké ovoce, například banán nebo jablko, a když se probudíte, jezte.  
  • navíc použijte lidové prostředky. Ale v tomto případě je lepší poradit se s lékařem: i obvykle neškodné byliny se mohou stát nejhorším nepřítelem těhotné ženy.

Lidové rady

Infuze heřmánku nebo šalvěje bude skvělá, pomůže dobře proti nadměrnému slinění.

Abyste udrželi své trávení v dobré kondici, použijte infuzi kozlíku lékařského, máty nebo měsíčku. Bude to také vynikající lék na uklidnění nervového systému.

Heřmánkový a šípkový čaj budou velkým přínosem.

Pití sklenice vody s jednou čajovou lžičkou medu na prázdný žaludek je velmi užitečné při prevenci nevolnosti.

Dýňový vývar s citronem pomůže snížit nevolnost a zvracení.

Jíst jakékoli citrusové plody bude také skvělý způsob, jak zmírnit nevolnost.

Kromě toho bylo zjištěno, že s požadovaným těhotenstvím, pokud je žena psychologicky připravena, toxikóza prakticky nenastává. Naplánujte si tedy těhotenství a vše bude v pořádku!

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*