5 důvodů, proč najmout dětem chůvu

5 důvodů, proč najmout dětem chůvu

5
(2)

5 důvodů, proč najmout dětem chůvu

Plánujete návrat do práce po rodičovské dovolené a řešíte následnou péči o děti? Jednou z možností je najmutí chůvy, která se o vaše ratolesti postará v době, kdy nebudete doma. Chůva je řešením pro rodiny s vyšší mírou mobility, ale také vhodnější alternativou pro děti se specifickými požadavky. Jaké další důvody by vás měly přesvědčit pro najmutí chůvy?

#1 Domácí prostředí

Dítě při tomto typu hlídání zůstává ve svém domácím prostředí, není vystaveno tlaku změn nebo stresu při ranním či odpoledním cestování do a z předškolního zařízení, při odpočinku spí ve své posteli, hraje si se svými hračkami a je ve svém, dobře známém prostředí.

#2 Flexibilita

Obdobně jako výhoda domácího prostředí s paní na hlídání dětí jste flexibilní, protože přijde dle vašich potřeb a požadavků s ohledem na pracovní dobu nebo služební výjezdy, v době nemoci, večerní porady nebo firemní akce. Záleží pouze na domluvě mezi vámi a chůvou.

#3 Specifické požadavky

Oproti předškolním zařízením dokáže chůva zajistit specifické požadavky na stravu nebo program, mimo jiné procházky v přírodě nebo pravidelný pohyb. Je možné se také domluvit na hlídání v cizím jazyce (například němčina, angličtina, španělština apod.).

#4 Rozvoj dovedností dítěte

Hlídání dětí je především o samotném dítěti a zajištění jeho bezpečnosti v době nepřítomnosti rodičů, ale samozřejmostí je také hraní, péče o psychomotorický vývoj svěřence nebo trénování hygienických návyků a dalších dovedností. Chůvy mohou navíc dětem předat řadu cenných poznatků, protože jsou školené a mají dlouholeté zkušenosti s péčí o děti.

#5 Program dle potřeby

Na plovárnu, brusle nebo na výlet do ZOO? S agenturou si lze domluvit různé podmínky ohledně programu dětí během dne, ale problémem není ani zajištění nočního hlídání, případně péče o dítě chůvou během víkendů a svátků.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*