Lidové recepty: nejlepší způsob kloktání

Lidové recepty: nejlepší způsob kloktání

1
(1)

Lidové recepty: nejlepší způsob kloktání

Kloktání je nutně zahrnuto do komplexní terapie akutních respiračních virových infekcí a angíny. Léčivé roztoky k vypláchnutí bakterií způsobující onemocnění, zabraňují komplikacím a urychlují zotavení. Není těžké tento postup provést a každá žena v domácnosti má na to v kuchyni antiseptické výrobky.

Čím lépe kloktat na bolavé hrdlo

1. Směs soli, sody a jódu je účinným a časem prověřeným způsobem léčby bolesti v krku. Při přípravě řešení se produkty odebírají v následujících poměrech:

jód – 3 kapky;

soda – 5 g;

sůl – 5 g;

sklenici teplé převařené vody.

Metoda je obzvláště účinná v počátečním stadiu onemocnění při prvních známkách zánětu. Čím rychleji začnete kloktat, tím dříve se výsledky dostaví.

2. Pro zmírnění bolesti a usnadnění polykání se doporučuje kloktat citronovou šťávou zředěnou čistou vodou v poměru 2: 3.

3. Silná infuze heřmánku nebo měsíčku může také pomoci snížit zánět a uklidnit hrdlo.

Lépe kloktat už při nachlazení

1. Zelený čaj je vynikajícím lékem na ARVI. K přípravě roztoku budete potřebovat silně uvařený nápoj – nejlépe z listů, ne sáček. Místo cukru se do čaje přidává sůl (jedna čajová lžička). Musíte kloktat 3-4krát denně.

2. Manganistan draselný pomáhá vysušovat sliznice a ničit mikroby. Aby se zabránilo popálení, musí být krystaly (1–2 kusy) velmi opatrně rozpuštěny ve sklenici teplé vody. Před opláchnutím je vhodné vypít čajovou lžičku rostlinného oleje.

3. Jablečný ocet je další spolehlivý lék na nachlazení. Polévková lžíce produktu se zředí sklenicí vody a kloktá půl hodiny před jídlem 3krát denně.

Jak kloktat s bolavým hrdlem

Akutní infekční onemocnění je nejčastěji léčeno antibiotiky, ale ne každý si je může vzít. Další metoda je vhodná pro děti a těhotné ženy, kterým se nedoporučuje užívat léky.

Složení:

200 ml teplé čisté vody;

bílek;

5 g soli a sody.

Bílek trochu rozšlehejte, přidejte do něj zbytek ingrediencí. Je důležité, aby teplota vody nepřesáhla 40 stupňů, jinak se vejce uvaří a v roztoku se objeví sraženiny. Musíte kloktat v hrdle 5-6krát denně.

Aby nedošlo k záměně v různých lidových receptech, doporučuje se před léčbou konzultace s lékařem. Pomůže určit příčinu zánětu, řekne vám nejlepší způsob kloktání a předepíše souběžnou léčbu.

Přírodní léky na uzdravení a pomoc tělu byly úspěšné od starověku. Působí na tělo jemně, bez poškození ostatních orgánů, což se o chemických látkách nedá říci.

Jedním z nejběžnějších postupů, které člověk provádí v případě nemoci, je kloktání sodou. Proč postup přináší dobré výsledky? Protože soda je vysoce alkalické činidlo a v alkalickém prostředí nepřežije jediný virus a bakterie. K jakémukoli zánětu vždy dochází v kyselém prostředí a samotnými produkty zánětu jsou kyseliny. Kyselina je neutralizována alkáliemi než soda a je v čisté formě. Proto čím častěji studenou kloktáte sodou (čajovou lžičku ve sklenici teplé vody), tím rychleji se zánět sníží. Důležité: po opláchnutí krku se nedoporučuje po dobu následujících 30 minut nic jíst ani pít, aby měl alkalický roztok maximální užitek.

Druhou velmi účinnou, ale pro každého velmi neobvyklou lidovou metodou je potřísnění hrdla čistým petrolejem. Čistý petrolej (transparentní letecký benzín) je jedním z nejlepších léků na silné bolesti v krku, ale je velmi obtížné jej získat v čisté formě. Je nutné namočit vatu do petroleje, navinout ji na lžíci a zevnitř pacienta namazat. Nástroj má úžasnou vlastnost – rychle odstraňuje jakýkoli zánět díky tomu, že proniká hluboko do tkání a způsobuje kolosální poškození patogenní mikroflóry. A není třeba se bát, že lék je nebezpečný, není. Existují dokonce speciální tinktury na bázi čistého petroleje – ořechová slupka. Tato tinktura se také používá při zánětlivých procesech od 1 do 3 kapek na dávku.

Na bolest v krku se doporučují také různé horké čaje, jako je kalina, jeřabiny, lípa, citron, černý rybíz s medem, rakytník. V těchto bobulích je hodně vitamínu C, ze kterého také ustoupí zánět. Je bezpodmínečně nutné pít čaj horký, protože zanícená oblast vyžaduje teplo.

Tinktury z hořkých bylin, jako je pelyněk, kořen lopuchu, přeslička, dub a kůra z osiky, velmi rychle zmírňují zánět krku, protože hrdlo je vždy zapáleno v důsledku probíhajícího zánětu ve střevech a tyto byliny obnovují funkci střev, bojují proti patogenní mikroflóře, hrdlo se proto také začne dostatečně rychle zotavovat.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 1 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*