7 potravin k prevenci rakoviny prsu

7 potravin k prevenci rakoviny prsu

1
(1)

7 potravin k prevenci rakoviny prsu

Rakovina prsu je jedním z hlavních obav každé ženy. Vyvážená strava vám může pomoci chránit se před zdravotními problémy, takže určitě stojí za to uvést seznam potravin prevence rakoviny prsu.

Mnohé ženy, které bojovaly, s rakovinou prsu uváděly, že jejich stav se zlepšil po konzumaci výživného jídla. Některé potraviny jsou vynikající preventivní metodou proti nemocem. Potraviny pro prevenci rakoviny prsu jsou chutné a snadno dostupné.

1.

Olivový olej

Při smažení zeleniny nebo marinování masa používejte olivový olej.

Olivový olej je na vrcholu seznamu potravin, které zabraňují rakovině prsu, protože je plný antioxidantů, které vás chrání před poškozením volnými radikály. Volné radikály jsou ty ošklivé maličkosti, které mění vaši buněčnou strukturu, která hraje významnou roli v růstu a vývoji rakoviny. Při opékání zeleniny nebo marinování masa používejte olivový olej. Je to také skvělý salátový dresink. Nebo stačí jen vypít pár lžící každý den.

2.

Zelenina

Zelenina nejen chutná skvěle, ale je také bohatá na vitamíny skupiny B, které pomáhají udržovat vaši DNA zdravou, a proto nezpůsobují rakovinu. Takže do toho – kupte si jakoukoli zeleninu, jezte ji a budete se cítit skvěle. Pokud nemůžete jíst zeleninu samotnou, rozemelte ji a přidejte do jídla nebo si udělejte zeleninový koktejl. Můžete těžit z výhod, aniž byste konzumovali hořkou zeleninu, jak to dělá velký počet lidí.

3.

Losos

Jíst dvě porce lososa týdně maximalizuje vaše výhody.

Pokud se nemůžete vzdát lososa, pak vám hrudník poděkuje. Je to proto, že losos obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které mohou pomoci v boji proti zánětu, který někdy vede k rakovině. Jíst dvě porce lososa týdně maximalizuje vaše výhody. Zkuste dochucovat filety solí, pepřem a drceným česnekem, zabalit je do alobalu a grilovat.

4.

Vlašské ořechy

Ano, mají vysoký obsah kalorií, ale nedoporučuji, abyste je jedli po kbelících, ale jak již bylo zmíněno, zpomalují vývoj nádorů, což se prokázalo při testech na zvířatech. Co to znamená? To znamená, že si můžete vychutnat jejich chuť a zároveň si zachovat zdravé prsa. Přidejte nasekané ořechy do salátů, palačinek nebo jiných směsí. Nebo jen snězte hrstku při sledování televize.

5.

Oranžové, žluté a červené ovoce  

Všechny druhy ovoce a zeleniny hrají v prevenci rakoviny důležitou roli, protože všechny obsahují antioxidanty.

Červené a žluté pomeranče však obsahují karotenoidy, které podle lékařského výzkumu mohou pomoci snížit riziko rakoviny prsu. Jasně červené papriky, meloun, sladké brambory, mrkev, rajčata a dýně jsou přesně to, co potřebujete.

6.

Zelí

Samozřejmě si můžete myslet, že zelí nemá žádné zdravotní výhody, ale mýlíte se. Zelí obsahuje rostlinné složky, které mohou pomoci chránit před rakovinou prsu. Připravte si lahodný zelný salát nebo lahodný hot dog se zelím, které má stejné vlastnosti a chutná skvěle.

7.

Nízkotučné mléčné výrobky

Nízkotučné mléčné výrobky mají vysoký obsah vápníku pro zdraví kostí a také vitamín D, který může pomoci předcházet rakovině prsu. Mastné mléčné výrobky jsou plné vápníku, ale nemají stejné vlastnosti, protože mají vysoký poměr tuků. Chcete-li získat tento prospěšný vitamin D, přejděte na nízkotučné mléko, jogurt a tvaroh. Existuje mnoho návrhů na prevenci rakoviny prsu založených pouze na studiích na zvířatech. Většina odborníků však doporučuje jíst zdravou a vyváženou stravu k ochraně před mnoha nemocemi.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 1 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*