Seznam produktů, které posilují naše krevní cévy

Seznam produktů, které posilují naše krevní cévy

0
(0)

Seznam produktů, které posilují naše krevní cévy

Zdravé cévy jsou klíčem k pohodě. Četné studie prokázaly, že genetika hraje při udržování pevného zdraví menší roli než preventivní opatření. A protože s věkem krevní kanály zhoustnou a stanou se méně pružnými, stojí za to se postarat o jejich zdraví. Stav krevních cév může být ovlivněn stresem, špatnými návyky, poruchami spánku a samozřejmě podvýživou.  Věrnými pomocníky jsou zdraví prospěšné potraviny.

Ořechy

Ořechy jsou velmi silný antioxidant, který pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Nenasycené mastné kyseliny omega-3 a vitamín E ovlivňují stav endotelu – tkáně, která lemuje vnitřní povrch cév a chrání je před poškozením.

Studie potvrdily, že u těch, kteří pravidelně zařazovali vlašské ořechy do jídelního lístku po dobu dvou měsíců, se fungování endotelu výrazně zlepšilo.

Vejce

V průběhu několika let přivedli čínští vědci do studie asi půl milionu lidí a dospěli k závěru, že konzumace jednoho slepičího vejce denně významně snižuje riziko srdečního infarktu a mrtvice. Ale pouze za podmínky, že půjde o vařený produkt. Vejce obsahují velké množství vitamínů a minerálů, jakož i lecitinu, který může neutralizovat plaky cholesterolu.

Jablka

Tyto jednoduché plody díky svému vysokému obsahu vlákniny pomáhají odstraňovat přebytečný cholesterol a posilují stěny krevních cév. Lékaři často doporučují požívat denně jablka, neboť pomohou očistit tělo – stanou se vynikající prevencí srdečních chorob.

Špenát

Draslík a kyselina listová přispívají k expanzi tepen a ke snížení krevního tlaku, proto se doporučuje, aby byl špenát zařazen do stravy pro pacienty s hypertenzí. Můžete ho použít jak čerstvý, tak zmrazený.

Česnek

Další pomocník při snižování tlaku.  Ale stojí za to být opatrný a nepřehánět konzumaci česneku, pro pozitivní efekt stačí jen 1-2 stroužku denně, aby zničil „špatný cholesterol“.

Granátové jablko

Je možné a nutné bojovat s plaky a granátové jablko je na to jako stvořené. Je lepší jíst čerstvé nebo pít šťávu, ale s minimálním přídavkem cukru. Mimochodem, zlepšení krevního oběhu v malých cévách přispívá ke zlepšení erektilní aktivity, což je důležité pro reprodukční zdraví mužů.

Kurkuma

Toto koření má silný protizánětlivý účinek, protože jsou to zánětlivé procesy, které jsou jedním z katalyzátorů pro rozvoj aterosklerózy a ztvrdnutí stěn krevních cév. Studie potvrdily, že kurkumin, který je součástí koření, snižuje ukládání tuku v tepnách o 25%.

Chřest

Chřest je přírodní čistič. Folát (vitamín B9), na který je bohatý, může pomoci i v případě dlouhodobého zánětu tkání tepen. Doporučujeme jej zařadit do nabídky pro prevenci trombózy.

Avokádo

Zdravá zelenina a zdroj zdravých tuků. Studie ukázaly, že ten kdo sní jedno avokádo denně, hladina jeho cholesterolu se sníží téměř o 20%.

Jak víte, onemocnění se dá snáze předcházet než léčit. Proto pečujte o své zdraví, sledujte svůj jídelníček a včas vyhledejte lékařskou pomoc.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*