Výhody broskví

Výhody broskví

0
(0)

Výhody broskví

Broskve jsou možná jedním z nejběžnějších druhů ovoce v létě.  Nejen, že je to lahodné a nízkokalorické ovoce, jeho léčivé vlastnosti mohou zapůsobit i na sofistikované. Broskvové éterické oleje mají antidepresivní a stimulační vlastnosti, pomáhají bojovat s problémy s pamětí a mozkem a zlepšují schopnost koncentrace.

Broskev je schopna zvýšit imunitu, a proto je její použití zvláště vhodné pro děti, těhotné ženy a lidi, kteří měli vážná onemocnění. Tohoto účinku je dosaženo díky vysokému obsahu vitamínů A a B v tomto ovoci. Broskvový džus lze navíc použít při žaludečních a střevních potížích. Doporučuje se vypít malé množství čerstvé broskve před jídlem.

Lékaři také velmi často doporučují používat čerstvé broskve na onemocnění ledvin. A z dobrého důvodu, protože toto ovoce má výrazné diuretické vlastnosti. Kromě toho je broskev schopna překonat i vývoj cirhózy jater, pokud je konzumována v počátečních stádiích nemoci.

Broskve jsou také indikovány na srdeční choroby. Draslík, který obsahují, posiluje srdeční sval a pomáhá předcházet rozvoji mnoha chronických onemocnění.

Broskve pomáhají zvládat i nízkou hladinu hemoglobinu. Proto se často předepisuje pro použití během těhotenství. Není nadarmo, že ve východních zemích je toto ovoce považováno za symbol dlouhověkosti.

Samostatně je třeba říci o výhodách broskve pro pokožku. Broskev je v kosmetologii považována za jedno z nejoblíbenějších druhů ovoce. Díky jeho použití je pokožka sametově hebká a pomáhá ji odstranit nedokonalosti, včetně vrásek. Kosmetologové doporučují jíst jednu broskev před snídaní, aby se zlepšil stav pokožky během jednoho měsíce.

Broskvová šťáva má takové blahodárné vlastnosti, že ji lze použít na spálení sluncem. Ovoce pomáhá při regeneraci tkání a rychlém hojení. Při používání tohoto ovoce byste však měli být opatrní u lidí trpících určitými chronickými chorobami. Měli byste tedy omezit množství broskví konzumovaných lidmi trpícími alergiemi, cukrovkou nebo obezitou. Dokonce i úplně zdraví lidé by měli omezit konzumaci broskví na 5–7 plodů denně.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*