Jak se naučit pozitivně myslet

Jak se naučit pozitivně myslet

0
(0)

Jak se naučit pozitivně myslet?

Pozitivní myšlení se vyučuje ve specializovaných školeních. Přednášky o pozitivním myšlení stojí hodně peněz a jejich účastníci jsou mnohdy zklamáni. Naštěstí se nemusíte dlouho učit, jak pozitivně myslet. Stačí to jen chtít.

Síla pozitivního myšlení

Nejprve musíte pochopit, proč je pozitivní myšlení lepší. Existuje jen několik jednoduchých věcí.

Za prvé, pokud věnujete pozornost kladům, bude pro vás snazší se vypořádat se stresem a depresí. Představte si: přišli jste o práci. Souhlasím, není to nic příjemného. Ale bude pro vás mnohem snazší to přežít, pokud přemýšlíte o tom, že se před vámi otevírá nový profesní svět. A odtud plynou noví známí, nové dovednosti, profesní růst. Pokud o tom přemýšlíte, přežijete obtížnou fázi mnohem rychleji a snadněji.

Za druhé, pozitivní myšlenky motivují. Vraťme se k příkladu ztráty zaměstnání. Pokud při hledání nového zaměstnání zaujmete pozitivní a odpovědný přístup, zjistíte, že půjde vše rychleji a snadněji.

Za třetí, váš duševní a emoční stav se zlepší. Nebudete se utápět v bezmocnosti, protože výhody, které v této situaci najdete, budou mnohem důležitější než mínusy.

Jak se naučit pozitivně myslet

Nyní, když víte, proč to potřebujete, je čas pochopit, jak se naučit pozitivně myslet. Zde je 6 tipů, jak začít.

1. Ráno se probudíte a nechce se vám jít do práce. Nad tím nepřemýšlejte, raději dumejte o tom, jak zvýšíte zisky společnosti, pokud dnes strávíte svůj den efektivně. Buďte objektivní. Zkuste zhodnotit situaci ze všech stran. A pokud je v něčem obtížnější najít něco pozitivního, přemýšlejte o tom. Možná nastal čas opravdu něco změnit.

2.  Řekněte si: Proč chodím do práce?  Proč se cítím tak špatně? Stěží si můžete odpovědět kladně.

3. Vyvarujte se věcí, které vám způsobují negativní emoce. Pokud máte po sledování zpráv špatnou náladu, tak na ně nekoukejte. Pokud po poslechu hudby přijdou slzy, nalaďte si veselou píseň nebo se věnujte něčemu jinému. Přemýšlejte o tom a dělejte věci, které vás inspirují.

4. Pokuste se najít nejklidnější místo k životu. Dělejte věci, které vás uklidňují a uvolňují. Pokud máte rádi procházky, procházejte se, co nejčastěji.  

5. Obklopte se pozitivními lidmi. Neberte si problémy jiných lidí příliš k srdci. Samozřejmě nepřestávejte pomáhat druhým, ale snažte se chránit před jejich negativní energií. Nic by vám nemělo bránit v tom, abyste si užívali života. 6. Pamatujte: svět není černý ani bílý. Všechno má své klady a zápory. Když analyzujete svůj život, zkuste více přemýšlet o výhodách. To však neznamená, že by nevýhody měly být ignorovány. Teprve pak se stanete absolutně šťastným člověkem.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*