Večerníček slaví 50 let! Představte večerníček svým  dětem

Večerníček slaví 50 let! Představte večerníček svým dětem

5
(1)

Večerníček slaví 50 let! Představte večerníček svým  dětem

Když jste byli dětmi, měli jste jistě rádi večerníček a jeho pohádky? S napětím jste sledovali odvážné kousky Křemílka a Vochomůrky či Rákosníčka. Dnešní děti, ale tyto pohádky již moc nebaví. Dávají bohužel přednost americkým pohádkám, před naší klasikou.

Děti mají rády pohádky, jako prasátko Pepa, Scooby-Doo, Mickeyho klubík nebo Simpsonovi. Některé naše klasiky jsou, ale i tak u dětí stále populární. Třeba Krteček, Krkonošské pohádky nebo Hurvínek baví již několik generací.

Pokuste se své děti s hrdiny vašeho dětství seznámit, třeba se jim nakonec tyto pohádky také zalíbí. Pohádky z našeho českého večerníčku mají totiž něco, co ty americké nemají. Třeba v tom, jak jsou pohádky krásně a kvalitně namluvené.

Představte jim třeba večerníček Příběhy včelých medvídků (1984). Tento oblíbený loutkový večerníček pro nejmenší děti zaujme díky zlidovělým skladbám Zdeňka Svěráka a Petra Skoumala. Možná i díky tomu se staly Příběhy včelých medvídků slavným večerníčkem, který se vysílá stále znovu a znovu.

Děti budou bavit i příběhy Macha a Šebestové (1976)

Macha a Šebestová. Kdo by neznal Macha a Šebestovou? Źáky 3.B., kteří jednoho dne najdou utržené sluchátko. Sluchátko plní dětem všechna možná i nemožná přání. Na čtyřech řadách večerníčku se podílel scénárista Miloš Macourek a malíř Adolf Born. Pohádky Macha a Šebestové úžasně rozvíjí dětskou fantazii. Dítě si může představovat, co by se stalo, kdyby si díky sluchátku přáli stát se třeba na chvilku dospělým.

Poučným večerníčkem pro vaše děti bude Jája a Pája (1986)

Jeden z nejoblíbenějších večerníčků vůbec. Krkovička jako symbol sobeckého člověka, který se honí za penězi a blahobitem, doslova zlidověl.

Děti pobaví i večerníček Bob a Bobek – Králici z klobouku (1978)

Vstávat a cvičit!Tuto úvodní hlášku Boba a Bobka používají ráno tisíce lidí. Večerníček je originálně namluven Josefem Dvořákem a doplněn ilustracemi Vladimíra Jiránka.

A na závěr si jistě zamilují večerníček Krysáci (2008). Jde o loutkový večerníček o dvou Valašských krysách. Večerníček je známý díky hlasům Bolka Polívky a Jiřího Pechy. Vše se odehrává na malém smetišti u Vizovic. České pohádky nestárnou a mají dětským divákům stále co nabídnou. Ponořte se s dětmi do světa fantazie a pohádek.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*