Co by mělo být v bytě k pronájmu za vyšší cenu

Co by mělo být v bytě k pronájmu za vyšší cenu

0
(0)

Co by mělo být v bytě k pronájmu za vyšší cenu


A co naopak bude zcela zbytečné.

Aby se mohl byt úspěšně pronajmout, musí splňovat dvě kritéria: musí na fotografii vypadat slušně a nesmí být příliš nákladný z hlediska vybavení a povrchových úprav. Koneckonců, nikdy nevíte, na jaké nájemníky narazíte – najednou nebudou vůči interiéru nijak zvlášť uctiví. O tom, jak nejlépe připravit byt k pronajmutí, jsme se dozvěděli od odborníků.

O opravě

Pokud je byt po babičce, nemůžete to udělat bez mírné kosmetické opravy. Elektrické rozvody, vodovod a vodovodní potrubí, kanalizace – pokud se v bytě vyskytnou nějaké problémy, musí být vyřešeny. Zaplavení sousedé, zkrat, hrozný zápach z kanalizace – vy ani vaši potenciální nájemníci to nepotřebujete. Kromě toho, pokud ignorujete problém, například s elektrikářem a provádíte kosmetické opravy, je vysoká pravděpodobnost, že problém bude stejně nutné vyřešit, přičemž se zničí čerstvý povrch. Lakomec, jako vždy, zaplatí dvakrát.

Na čem můžete ušetřit, je dokončení. Není třeba provádět opravy sami, naopak, je to velká chyba. Stačí vytvořit nejneutrálnější základ interiéru, aby tam každý nájemce mohl přidat své vlastní drobnosti a akcenty.

Při výběru odstínů upřednostňujte tlumené a jemné: béžové, prašné růžové, šedo-modré. Je lepší, aby tapeta neobsahovala kresby a vzory. Dodržujte střídmost a detaily – žádné těžké lustry, obyčejné minimalistické bílé odstíny nenáročného tvaru jsou lepší; žádné měděné vyřezávané faucety – vyberte si jednoduché, ale ne levné modely s pochromováním a rovnými geometrickými tvary. To je mimochodem také jedna z věcí, na které byste neměli šetřit.

Pokud jste zařízení obnovili ne tak dávno a nepotřebujete opravy, stačí jen důkladně uklidit, přebytečné množství vyhodit a byt bude mít „obchodovatelný“ svěží vzhled.

Je také lepší zbavit se všech starožitností, i když jsou v dobrém stavu. A je lepší vyhodit kostkované koberce, které se používají již několik desetiletí, staré vybavení. Byt bez haraburdí vypadá úhledněji a atraktivněji pro nájemce.

O situaci

Byt určený k pronájmu musí mít minimální sadu nábytku: psací a jídelní stoly, židle, pohovku a skříň. Mnoho lidí volá po posteli mezi povinnými požadavky – ne každý souhlasí se spánkem na pohovce.

Stává se, že lidé, kteří se stěhují do pronajatého bytu, již mají vlastní nábytek. Dejte jim příležitost jej umístit: pronajměte jim byt nepřeplněný různými nočními stolky, konferenčními stolky, TV stojany atd.

Nebude nadbytečné přemýšlet o základní kuchyňské sadě. Noví obyvatelé zpravidla si přinášejí lžíce, vidličky a talíře, ale pánve a pár hrnců mohou být velmi užitečné. Musí být také k dispozici domácí spotřebiče. Je poměrně obtížné si pronajmout byt bez ledničky a pračky. Mikrovlnná trouba a televize, menší spotřebiče, jsou žádoucí, ale nejsou nutné.

O úložišti

Je lepší vyzvednout si z bytu všechny věci pro vás cenné. Nic neotravuje více než částečně obsazené skříně nebo dokonce uzamčená místnost – koneckonců musíte platit například společný byt, jako za dvoupokojový byt, ale ve skutečnosti máte k dispozici jednopokojový byt.

Pokud nemůžete vzít všechno s sebou, musíte přemýšlet o úložných systémech. Například nechte své věci ve skříních nebo policích na balkóně zabalené v koších, krabicích nebo vakuových pytlích. To vše je levné, ale vzhled je úhledný a mnohem atraktivnější než pouhé vykládání věcí na police.

Přidejte závěsy do skříní (to je drobnost, kterou nájemce určitě ocení) a organizéry (do zásuvek nebo závěsných) – tímto způsobem budou věci ukládány systematičtěji, což znamená, že v bytě bude pořádek.

Můžete si dát boty do speciálních úložných boxů (plastové, textilní, s víkem a bez víka – existuje mnoho možností) a dát botník na boty nájemníků, stojí to malý peníz. Samozřejmě existují i ​​drahé kovové modely, ale plastová verze se čtyřmi až pěti policemi bude docela dost na pronájem bytu. Když má byt vše pro řádné skladování, je pro nájemce snazší udržovat jej v uklizeném a čistém stavu a potřebujete to především, proto byste při přípravě bytu k pronájmu neměli zanedbávat úložné systémy.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*