Malá koupelna: jak vizuálně rozšířit prostor?

Malá koupelna: jak vizuálně rozšířit prostor?

5
(1)

Malá koupelna: jak vizuálně rozšířit prostor?

Malé byty přitahují kupující nízkými náklady, ale po zakoupení budou některé problémy muset vyřešit, především kvůli nedostatku volného místa.

Tato otázka vyvstává zvláště ostře v koupelně, protože tam chceme umístit mnoho užitečných věcí, a je velmi obtížné to udělat. Přesto existuje cesta ven. Hlavní věcí je přemýšlet o všech mnohých možnostech před opravou a vybrat ty nejvhodnější.

Návrh koupelny

Zahajte opravu načrtnutím – musíte znovu vytvořit plán koupelny na papíře, abyste vizuálně vyhodnotili dostupný prostor. Možná zjistíte, že vana sama není správně umístěna. Může se sice s ní pohybovat ne příliš komplikovanými manipulacemi. Vlastníci malých koupelen často používají metodu instalace – v tomto případě jsou některé prvky, například potrubí, uloženy ve zdi.

Samotná koupelna musí být vybrána v souladu s dostupným prostorem a jeho tvarem. Vana standardní velikosti není zpravidla tou nejlepší volbou. Je lepší jej nahradit malým formátem nebo si vybrat model originálního tvaru, který se perfektně hodí do vaší koupelny. Řešení je i sprchový kout.

Výzdoba koupelny

Pro výzdobu koupelny návrháři doporučují zvolit jemné barvy a světlé odstíny. Díky tomu bude místnost vizuálně větší a bude mít pozitivní náladu. Velikost koupelny se dá také vizuálně zvětšit pomocí velkoformátových dlaždic. Musí být položeny šikmo – je lepší zvolit dlaždice s matným povrchem.

Nezapomeňte na skutečnost, že mezi koupelnou a vodovodem musíte mít volný prostor. Nejméně 70 cm je obvykle ponecháno před koupelnou nebo sprchou, 60 cm před toaletou.

Husté závěsy v koupelně mohou být nahrazeny průhlednými a to také vizuálně rozšíří místnost. Pokud má koupelna okno, je vhodné ho zastínit světlými záclonami nebo žaluziemi. Skleněné police, i když neodrážejí světlo, doporučujeme vzít v úvahu a na správné místo je umístit do koupelny.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*