Aromatické oleje na obličej

Aromatické oleje na obličej

0
(0)

Aromatické oleje na obličej

Aromaterapie je úžasný způsob péče o obličej a tělo pomocí přírodních éterických olejů.  

Způsoby použití aromatických olejů na obličej

Můžete si doma udělat peeling – 0,5 lžičky mleté kávy, 1 lžička medu a pár kapek éterického oleje podle typu pleti (rozmarýn, levandule a čajovník). Neuškodí navíc přidat 0,5 lžičky hroznového oleje.

Nebo 2 lžíce ovesné vločky rozdrcené v mlýnku na kávu, 2 lžíce mléka (smetana) a 2-3 kapky éterických olejů.

Tonika

Smíchejte 30 ml heřmánkového vývaru (zelený čaj) s 0,5 lžičky alkoholu a 3-4 kapky éterických olejů. Takové tonikum lze skladovat až 1 týden na chladném místě. Podobné tonikum lze vyrobit i bez alkoholu, doba použitelnosti však bude 1-2 dny.

Masky

Do každé přírodní masky můžete přidat několik kapek éterických olejů. Nedoporučuje se přidávat éterické oleje do průmyslových krémů, protože mohou škodlivé látky vtáhnout hluboko do pokožky.

Doporučujeme tuto masku: 1 lžička medu, 1 žloutek, 1 lžička základní olej (hroznové semínko, avokádo nebo kokos) a 1 kapka rozmarýnu a citronu (citrus nebo grapefruit).

Krémy

Opravdu se nedoporučuje přidávat éterické oleje do průmyslových krémů, protože mohou vtáhnout škodlivé látky hluboko do pokožky, které krém pravděpodobně obsahuje.

Používejte raději tento domácí krém: 1 polévková lžíce sušených květů heřmánku, 1 polévková lžíce čerstvého másla, 1 lžička ricinový olej, 3 kapky esenciálního oleje z pelargónie, glycerin.

Zalijte heřmánek vroucí vodou do půl sklenice, přikryjte víčkem a nechte vyluhovat po dobu jedné hodiny, aby výtah vytáhl všechny léčivé vlastnosti z květů. Poté, co to zfiltrujete, přidejte 0,5 lžičky glycerinu na každé dvě polévkové lžíce vývaru. Tavte paralelně s máslem, ale ne úplně, a uveďte je do poloměkkého stavu. Přidejte k této směsi esenciální a ricinový olej a výsledný vývar. Míchejte krém až do úplného vychladnutí.

Líbil se Vám tento příspěvek?

Kliknutím na hvězdičku to ohodnoťte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Google+ Linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

*

*